Showteam reglement

Wedstrijdtraining

– De vaste showteam training van 1/1,5 uur is verplicht. Daarnaast de verplichte lessen ballet en moderne dans.

– Afmelden kan alleen met een geldige reden bij de docent. Dit geldt voor de showteam training maar ook voor de reguliere lessen. (In de reguliere lessen zit juist de training) partijtjes, hoofdpijn is geen reden om niet te komen. Kom dan kijken daar leer je ook van.

– Elke showteam danser dient op tijd te zijn voor de showteamtraining.

– Extra lessen kunnen ingepland worden als de docent dat nodig vindt, waarbij de docent zal aangeven of de training verplicht is (bijvoorbeeld voor een belangrijke wedstrijd).

– Alle showteam trainingen zijn besloten. Toeschouwers zijn niet toegestaan om zo afleidende factoren te minimaliseren.

– Iedere showteam danser dient te trainen in DBC kleding, balletpak, sokken of balletschoenen.

– De trainer en de leiding van de dansschool hebben ten alle tijden autoriteit over de inhoud van de wedstrijdtraining. Deze inhoud mag op geen enkele wijze worden doorgegeven aan derden op wat voor wijze dan ook.

Ouder betrokkenheid

– Om ervoor te zorgen dat alle leden van het team naar wedstrijden vervoerd kunnen worden is er ouderbetrokkenheid nodig. Deze betrokkenheid dient zoveel mogelijk gerouleerd te worden. Daarin gelieve een eigen verantwoordelijkheid en eigen communicatie onderling bij de ouders bijvoorbeeld over vervoer, carpoul van en naar de wedstrijden of trainingen elders.

– De docent zal de ouders op de hoogte brengen van extra trainingen en wedstrijdinfo alsmede andere belangrijke zaken door middel van mail en/of whatsapp groep.

Wedstrijden

– Docent en de leiding van de dansschool hebben ten alle tijden autoriteit over aan welke wedstrijden er wel of niet wordt deelgenomen.

– Kom altijd op tijd! Er moet voor de wedstrijd nog gerepeteerd worden en puntjes op de i gezet worden.