Lesaanbod

De danslessen

Peuterdans vanaf 2,5 tot 4 jaar

Rennen, springen, rollen, kruipen vallen en weer opstaan… Een peuter ontdekt de wereld om zich heen en is daarbij constant in beweging.

In de lessen peuterdans wordt de kinderen de beginselen van de dans bijgebracht. Het kind wordt geprikkeld, geboeid en gestimuleerd om zijn bewegingsmogelijkheden te ontwikkelen en te ontplooien.

Door middel van vrij bewegen en eenvoudige bewegingsopdrachten ontdekt het kind zijn lichaam, de ruimte, zijn emoties en is tegelijkertijd bezig met het ontwikkelen van zijn muzikaliteit en coördinatie.

Kleuter Ballet groep 1 en 2

Spelenderwijs raken de kleuters vertrouwd met de beginselen van klassiek ballet. Ritmegevoel, coördinatie en lichaamshouding zijn de essentiële kenmerken uit de kleuterlessen waarbij plezier voorop staat. Drie kwartier klinken de vrolijke Disney-melodieën door de balletzaal.

Creatief dansen, lenigheid en spierversterkende oefeningen komen hier nog meer aan te pas. In deze les wordt veel aandacht besteed aan de houding van het kind: de rug, het bekken en de knieën. Ze leren hier de basis van het klassieke ballet. Klassiek ballet is voor alle leeftijden en goed voor het zelfvertrouwen van het kind.

Ballet vanaf 6 jaar

Klassiek ballet is de basis van alle danstechnieken. Er wordt les gegeven in de Russische Vaganovastijl. In deze stijl ligt het accent op balans, vloeiende lijnen en een sterke en goede lichaamshouding.

Door klassieke balletlessen te volgen, zal je uiteindelijk vanzelf rechter zitten en lopen, gracieuzer bewegen en krachtige en soepele spieren ontwikkelen. Aangepast aan de leeftijd wordt de klassieke techniek verder ontwikkeld en steeds moeilijker.

Modern

Modern is een variatie van danstechnieken ontwikkeld in de 20e eeuw.

Moderne dans gaat uit van een natuurlijke vorm van bewegen en met de invloed vanuit Jazz Dance is het een zeer dynamische les. Het is een dansvorm waarbij expressie en improvisatie net zo belangrijk is als danstechniek. Het gebruikt dan ook alledaagse natuurlijke bewegingen van het menselijk lichaam in de basis van de techniek.

Principes van Modern dans zijn: dansen vanuit de adem, spanning en ontspanning, contraction en release en zeer ritmisch en dynamisch.

Showdance

Showdance is dé dansvorm voor de echte podiumbeesten.

De opbouw van de les is gebaseerd op een Jazz Dance les en start met een warming up gevolgd door een aantal technische oefeningen in combinatie met stretchen en buikspieroefeningen. In het laatste deel van de les wordt er gewerkt aan een choreo, dat kan zijn op popmuziek of een liedje uit een musical of op bekende filmmuziek. Uitstraling en presentatie is een belangrijk onderdeel van de lessen.

Een dynamische dansles met vooral veel fun en veel technische dans skills!

Streetdance

Wil jij ook leren dansen zoals de popsterren in hun videoclips? Geef je dan op voor Streetdance!

Streetdance is een jonge swingende en zeer dynamische dansvorm. Tijdens deze les wordt er op een swingende manier gewerkt aan de techniek, lichaamshouding, coördinatie, goede conditie en een danscombinatie.

Zo leer je hippe choreografieën op Top 40 muziek en de mix van verschillende dansstijlen maken het een leuke, uitdagende en afwisselende les.

Streetdance is een funky dansles!!

Hiphop

Uit de Hiphop cultuur komen verschillende dansstijlen voort zoals Lyrical Hiphop, Housedance, Streetdance, Breakdance, Locking en Popping. Al deze dansstijlen worden samengevoegd in de les hiphop. Tijdens deze intensieve les wordt er gewerkt aan een goede conditie en aan een danscombinatie.

De les start met een warming up, waarna tijdens de les een choreo aangeleerd wordt uitgevoerd met acrobatische figuren, waardoor deze les een super coole ervaring is. Uiteraard wordt de les afgesloten met een cooling down.

Tapdance

Hou je van dansen en krijg je een kick van dansritmes? Dan is tapdance echt iets voor jou! In de les maak je kennis met de basistechnieken van tapdance en hoe het mogelijk is om met je eigen voeten en lichaam ritmes en muziek te kunnen maken. Step in your dancingshoes!

Showteam = Selectie

Ben jij een enthousiaste danser(es) die keihard wil trainen om op optredens, demo’s en danswedstrijden door heel Nederland te dansen en stralen? Speciaal voor leerlingen met deze instelling en veel danstalent zijn er selectielessen. Deze lessen zijn hetzelfde opgebouwd als de reguliere lessen maar er wordt extra inspanning, een serieus karakter en discipline van de leerling verwacht. Indien een leerling door de docenten geschikt wordt bevonden, wordt de leerling in deze les geplaatst. De leerling dient minimaal twee tot drie lessen per week te volgen waarvan klassiek een verplichte les is.

Showteam “Sparkle” vanaf 18 jaar

Showteam “Blinq” vanaf 16 jaar

Showteam “Fresh” vanaf 13 jaar

Showteam “Glitterz” vanaf 11 jaar

Showteam “Blitz” vanaf 8 jaar

Showteam “Fancy” vanaf 6 jaar

Naast showteam ook nog mee willen doen met een duet of solo. Dan is het mogelijk om een persoonlijke training te volgen. In de training wordt je privé begeleid bij het voorbereiden van je performance.

Als solist of duo zijn andere kwaliteiten van belang als in een formatie. Gelijkheid is belangrijk maar minder bepalend. Er wordt gewerkt aan de individuele technische & uitvoerende kwaliteiten van de danser; dit kan dus heel leerzaam zijn voor leerlingen die zich willen ontwikkelen in een bepaalde dansstijl.

In de training wordt met zowel Duo’s als Solo’s gewerkt aan de performance o.a. kleding, uitstraling, houding & conditie. De focus ligt op het cleanen van de choreografie & er wordt gewerkt aan de puntjes op de i voor wat betreft de technische & uitvoerende onderdelen. Je kan zelf een choreografie maken, maar je kan ook samen met de docent een choreografie voorbereiden (NB. dit kost wel extra tijd/lessen). Ook de muziek kan in overleg met één van onze docenten worden bepaald.

Solo & Duo training kan je volgen in lessenreeksen van 4-6 weken. Per training krijg je 45 tot 60 minuten individuele begeleiding. Indien de zaal beschikbaar is, mag er daarnaast ook geoefend worden maar zonder individuele begeleiding.
De trainingen worden in overleg bepaald en verdeeld over het wedstrijd seizoen.

Een lessenreeks kost 30,- per training incl. gebruik van kostuums.

Heb je interesse in solo of duo-training? Neem dan even contact op met Mariska Imanse.

Volwassenen

Ballet in Shape

Deze balletfitness-trend is in veel landen al een blijvende work-out en ook in Nederland is deze balletfitnesstrend is een groot succes. De les is een combinatie van Ballet, Pilates en Cardio waarbij met behulp van een balletbarre aan kracht, conditie, flexibiliteit en houding wordt gewerkt.

Zin in een wekelijkse workout? Ballet in Shape is speciaal voor vrouwen die hun lichaam in Shape willen krijgen én houden, graag willen dansen maar geen moeilijke passen willen onthouden. Je zult niet zozeer kilo’s afvallen maar wel een gestroomlijnder figuur, betere conditie, sterke houding creëren en flexibeler worden. De les duurt 60 min.

Modern

Modern is een variatie van danstechnieken ontwikkeld in de 20e eeuw.

Moderne dans gaat uit van een natuurlijke vorm van bewegen en met de invloed vanuit Jazz Dance is het een zeer dynamische les. Het is een dansvorm waarbij expressie en improvisatie net zo belangrijk is als danstechniek. Het gebruikt dan ook alledaagse natuurlijke bewegingen van het menselijk lichaam in de basis van de techniek.

Principes van Modern dans zijn: dansen vanuit de adem, spanning en ontspanning, contraction en release en zeer ritmisch en dynamisch.